START2ACT az InnoEnergy PowerUp MeetUpján a Lofficeban!

START2ACT az InnoEnergy PowerUp MeetUpján a Lofficeban!

A START2ACT projekt igyekszik minél gyakrabban ellátogatni az energetikával, fenntarthatósággal és energiahatékonysággal kapcsolatos üzleti eseményekre annak érdekében, hogy sokan megismerhessék a közeljövőben tartott tréningjeinket és egyéb tevékenységeinket. Ezúttal az augszuts 30-ai “InnoEnergy PowerUp MeetUp at Loffice” eseményen találkozhattatok a Geonardoval, ahol az energetikai startupok jövőbeli trendjei kerültek bemutatásra.

Az eseményen a startup-világ energetikai szakértői (Kovács Zsolt az Enterprise Hungarytől, Dervalics Ákos az InnoEnergytől és Fischer Zoltán a Leaptől) mutatták be a PowerUp startup-versenyt és az energetikában rejlő üzleti lehetőségeket, felkeltve ezzel a budapesti egyetemisták, fiatal vállalkozók és befektetők érdeklődését a téma iránt. Mivel a START2ACT-projekt fő küldetése az energiahatékony üzleti kultúra kialakítása a fiatal vállalkozók körében, így az esemény tökéletes lehetőséget nyújtott a projekt továbbképzéseinek népszerűsítéséhez.

A meghívott vendégek kitértek többek között arra is, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban befektetőt találni innovatív ötletünkhöz, illetve, hogy milyen fontos az InnoEnergy PowerUp – versenyéhez hasonló nemzetközi megmérettetésekenk bemutatnunk üzleti terveinket. Példaként szolgált a MeetUpra meghívott Leap nevű magyar startup, amely 15 perces mosógépével a tavalyi PowerUpon döntős helyezést ért el.

A találkozó végére egyértelművé vált, hogy az energiaszektor rendkívül sokat tartogató, izgalmas terület innovációk számára, alátámasztva ezzel a startupok nagy nehézségek árán kifejlesztett termékeinek népszerűsítésének szükségességét.

Továbbá, ahogy Fischer Zoltán is megerősítette, egy zöld terméket kifejlesztő startup nagyobb eséllyel válik vállalkozási szinten is környezettudatossá, alkalmassá téve ezáltal az ilyen cégeket arra, hogy példaként szolgáljanak az egyéb gazdasági szektorokban tevékenykedő vállalkozások számára is.

A START2ACT projekt elkötelezetten segíti a mindenféle üzleti szektorban aktív vállalkozásokat abban, hogy megismerjék és használhassák a legkorszerűbb, startupok és innovatív vállalatok által kifejlesztett zöld termékeket és szolgáltatásokat.

A START2ACT projekt keretében ezért nagy örömmel várjuk azon vállalkozások, startupok jelentkezését, amelyek valamilyen energiahatékonysági termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, és, amelyek szívesen bemutatnák ezen innovációjukat a közeljövőben tartandó továbbképzésünkön vagy online a 10 európai országot felölelő célközönségünk előtt.  

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a lehetőség, akkor szívesen várjuk jelentkezésed az info@sart2act.eu-n, illetve közösségi media-felületeinken (Twitter, Facebook, LinkedIn).

Tip na dnešný deň
Hovorte so svojimi kolegami o spotrebe energie. Veľká časť spotreby je spojená so správaním sa zamestnancov.

Bolo to pre Vás užitočné?